Demeter

 

I harmoni med naturen for ditt barn

 

Demeter-melk

Kvalitet med naturlig dyreomsorg

Kvaliteten på Demeters sertifiserte melk er svært høy. Den smaker fantastisk og er enkel å fordøye – takket være den naturlige levemåten til kyrne. Kyr som ales opp på en biodynamisk måte lever i små flokker, de er ofte ute på beite, og de har et naturlig kosthold med mye økologisk dyrket høy og grøntfor. Denne typen feavl sikrer at kyrne er sterke og sunne.

De naturlige oppvekstvilkårene har stor betydning for næringsinnholdet i melken. Biodynamisk melk har et høyt innhold av E-vitamin og betakaroten. Den har også et naturlig høyt innhold av de viktige fettsyrene omega-3 og omega-6. Ikke nok med det – siden kostholdet i så stor grad består av vegetasjon, har uavhengige tester fastslått at melken fra biodynamiske kuer ikke bare smaker godt, men at den også er fint balansert. Når kyrne er melket, behandles melken i henhold til en Demeter-sertifisert prosess slik at melken beholder alle næringsstoffene.

Demeter-kornblandinger

Hvert eneste korn av de forskjellige kornblandingene vi bruker i grøtene våre, har et naturlig innhold av en lang rekke viktige næringstoffer og fibre. Demeter-sertifisert korn dyrkes i harmoni med naturen, og det er fullt av smak og liv. Vi bruker kun fullkorn i grøtene våre. Dette sikrer at barnet ditt får i seg mye næring i hver eneste munnfull. Vi koker kornet på en svært skånsom måte før det finmales, og derfor er Holles grøt enkel å fordøye for de minste barna.

Demeter-bønder bruker bare frø som kultiveres med naturlige og tradisjonelle metoder. Dette betyr at frøene kun utvikles gjennom selektiv kryssavl, det blir aldri brukt genmanipulering. På denne måten kan vi sikre kvaliteten på maten vår og vedvarende plantehelse.

Demeter- frukt og – grønnsaker

Kvalitet gjennom variasjon og friskhet

Frukt og grønnsaker er vår viktigste kilde til vitaminer, mineraler og sporstoffer. Ikke nok med det – frukt og grønnsaker fra biodynamisk landbruk smaker som de skal, helt naturlig.

Dette gjør vi ved å dyrke varianter som er tilpasset de spesifikke dyrkingsforholdene. Vi bruker også tradisjonelle metoder for å kultivere og ta vare på avlingene som deretter høstes på rett tidspunkt. Det er bare slik vi kan la fruktene og grønnsakene våre få utvikle det beste mulige næringsinnholdet.