HVA BETYR DEMETER?

Holle er vi opptatt av å gi deg og ditt barn de beste økologiske og biodynamiske råvarene i vår babymat. Derfor samarbeider vi med Demeter-bønder som produserer korn, melk og bær i harmoni med naturen, for ditt barns beste.

Demeter sikrer den beste kvaliteten

Demeter er varemerket for produkter som er produsert fra biodynamisk jordbruk av sertifiserte Demeter-bønder. Holles babymat med Demeter-merket er derfor dyrket i samsvar med strenge biodynamiske standarder og helt i harmoni med naturen. Vi benytter blant annet Demeter-sertifisert melk, korn, bær og grønnsaker i vår babymat.

Demeter-melk

Kvaliteten på Demeter-sertifisert melk er svært høy. Kyr og geiter som ales opp på en biodynamisk måte lever i små flokker, de er ofte ute på beite, og de har et naturlig kosthold med mye økologisk dyrket høy og grønfôr. Derfor blir kyrne og geitene også sterke og sunne. Det gir en nydelig smak på melken, samtidig som den er enkel å fordøye.
De naturlige oppvekstsvilkårene har stor betydning for næringsinnholdet i melken. Biodynamisk melk har et høyt innhold av E-vitamin og betakaroten. Den har også et naturlig høyt innhold av de viktige fettsyrene omega-3 og omega-6. Når kyr og geiter er melket, behandles melken i henhold til en Demeter-sertifisert prosess slik at melken beholder alle de gode næringsstoffene.

Demeter-kornblandinger

Demeter-sertifisert korn dyrkes i harmoni med naturen, og er rikt på smak og næring. Hvert eneste korn av de forskjellige kornblandingene vi bruker i Holle barnegrøt, har et naturlig innhold av viktige næringsstoffer og fibre. Vi bruker kun fullkorn. Det sikrer at barnet ditt får i seg mye næring – i hver eneste munnfull. Samtidig kokes kornet på en svært skånsom måte før det finmales. Det bidrar til at Holle barnegrøt er enkel å fordøye for de minste barna.
Demeter-bønder bruker bare frø som kultiveres med naturlige og tradisjonelle metoder. Dette betyr at frøene utvikles gjennom selektiv kryssavl, det blir aldri brukt genmanipulering. På denne måten sikres både kvaliteten på maten vår og vedvarende plantehelse.

Demeter-frukt og demeter-grønnsaker

Frukt og grønnsaker er vår viktigste kilde til vitaminer, mineraler og sporstoffer. Ved å dyrke frukt og grønnsaker i henhold til biodynamisk landbruk får Demeter-bøndene frem den aller beste smaken i råvarene.
Våre Demeter-bønder bruker også tradisjonelle metoder for å kultivere og ta vare på avlingene som deretter høstes på rett tidspunkt. Samtidig er de nøye med å dyrke varianter som er tilpasset de spesifikke dyrkingsforholdene. Det sørger for at frukten og grønnsakene får utviklet det best mulige næringsinnholdet. Slik får ditt barn de beste råvarene for et sunt og næringsrikt kosthold.