Babyens kosthold det første året

Morsmelk – er det beste!

Morsmelk inneholder den optimale næringssammensetningen for barnet ditt. Den inneholder akkurat det barnet ditt har behov for. Når du ammer trenger du ikke være redd for at barnet ditt får i seg nok næring. Dessuten beskytter morsmelk mot infeksjoner. Nærkontakten med barnet gjennom ammingen bidrar også til tette og kjærlige bånd mellom mor og barn.

Hvis du vil ha gode råd om amming ta kontakt med helsestasjon eller jordmor. Du finner også gode tips om amming på ammehjelpen.no

Den beste starten på livet

WHO anbefaler morsmelk som eneste næring de første 6 månedene. Deretter fortsatt amming kombinert med innføring av variert kost i henhold til råd fra helsestasjon, jordmor eller lege.

Hvis du eventuelt bestemmer deg for ikke å amme bør du søke råd hos helsepersonell. Hvis du av en eller annen grunn ikke kan amme, så finnes det morsmelkerstatning. Hver oppmerksom på at kroppens produksjon av morsmelk reduseres hvis du ikke ammer eller hvis morsmelkerstatning kombineres med amming. Med andre ord blir det vanskelig å endre en slik avgjørelse senere. Du bør også være oppmerksom på at morsmelkerstatning koster mer og vil kreve mer av deg siden den må tilberedes, brukes og oppbevares i henhold til instruksjonen på emballasjen.

Holle Øko morsmelkerstatning 1 kan gis fra fødselen av og de første seks månedene. Det kan også gis som et tillegg til morsmelk, eller mens barnet venner seg til fast føde. Ved avvenning er Holles morsmelkerstatning 1 ideell som en del av et variert kosthold.

Morsmelkerstatning og avvenning

Når det er på tide å starte avvenningen eller gå over fra Morsmelkerstatning 1 til Tilskuddsblanding 2, avhenger helt av barnets behov. Så lenge barnet er fornøyd og mett etter måltidet, kan du fortsette med den vanlige melken. Når barnet er 4-6 måneder gammelt, kan du begynne å introdusere fast føde. Det betyr at enkelte flaskemåltider erstattes av mos og grøt. På dette tidspunktet kan du også gå over til Tilskuddsblanding 2 uten problemer. Tilskuddsblanding 2 skal gis som en del av et balansert kosthold, der barnet får både flaskemåltider, mos og grøt. Det skal ikke være den eneste maten barnet får. Tilskuddsblanding 3 er tilpasset et økt næringsbehov for større barn fra rundt 12 måneder og oppover.

For detaljert informasjon www.holle.ch